Magjia 101

Magjia 101

Si funksionojnë magjitë ~


Magjia është një forcë e padukshme që lidh dhe përshkon gjithçka. Çdo mendim dhe veprim që keni është kjo forcë e padukshme. Kjo do të thotë se energjia magjike mund të ndikohet dhe drejtohet drejt një qëllimi të caktuar duke përdorur mjete të caktuara. Më e rëndësishmja nga këto "mjete" është vullneti juaj. Sa më shumë të dëshironi që diçka të ndodhë dhe sa më qartë ta imagjinoni rezultatin, aq më e fortë do të jetë magjia. Si çdo zanat, kjo kërkon praktikë. E rëndësishme është se Ju do t'i "ndieni" energjitë teksa ato rrjedhin rreth jush dhe do të jeni në gjendje të punoni me to instinktivisht.
Megjithatë, jo të gjitha magjitë do të funksionojnë. Energjia magjike mund të ndikohet nga forca të jashtme. Për shembull, vullneti i personit të cilit i drejtohet puna mund të jetë më i fortë se dëshira juaj për të pasur sukses. Fati gjithashtu mund të ndihmojë ose pengojë magjinë tuaj. Kështuqë, nëse ajo nuk po funksionon, mos fajësoni aftësinë tuaj, thjesht mund të keni përdorni magjinë e gabuar në kohën e gabuar.

Çfarë më duhet tjetër për të bërë magji?

Për të ndihmuar magjitë tuaja të kenë sukses, ju mund të punoni me ndihmës që veprojnë si "përforcues" për qëllimin magjik. Këta "përbërës" janë zgjedhur për të qenë në simpati me qëllimin e magjisë dhe energjia e tyre rrit fuqinë. Për shembull, energjitë specifike mund të evokohen duke kryer një magji në një ditë të caktuar të javës, ose duke përdorur një bimë të caktuar.

Mjetet ndihmuese:

Një altar
Një altar i vogël është i nevojshëm. Ai shërben si një pikë qendrore për punët tuaja magjike, si dhe një vend i dobishëm për të vendosur qirinj të ndezur, temjan dhe përbërës të tjerë. Mund të provoni të përdorni një tavolinë kafeje, një arkë paketimi prej druri, një sirtar apo edhe një kuti të vjetër kartoni (megjithëse sigurohuni që të jetë e qëndrueshme)

Qirinj
Energjia e zjarrit rrit fuqinë e çdo magjie dhe flakët e qirinjve janë gjithashtu një ndihmë e madhe për t'u fokusuar në atë që dëshironi. Qirinjtë me ngjyra ndihmojnë për të përqendruar energjinë për çfarëdo qëllimi të caktuar.

Recitimet
Recitimet ndihmojnë për të përqendruar mendjen në qëllimin tuaj. Fjalët e "këndimeve" ose recitimet nuk përmbajnë asnjë fuqi në vetvete, por kur përdoren ndihmojnë për të rritur fuqinë tuaj.

Ngjyrat, ditët e javës, udhëzimet dhe elementet
Të gjitha këto lidhen me energji të ndryshme që janë të dobishme për lloje të ndryshme magjish.

Kristale dhe gurë
Kristalet mund të veprojnë si "transmetues" dhe "përforcues" të vullnetit tuaj për sa kohë që janë në përpuethshmëri me vetitë e kristalit. Disa gurë dhe disa kristale kanë gjithashtu fuqi mbartëse, që do të thotë se ata mund të thithin energji dhe ta mbajnë atë derisa të pastrohen, gjë që është shumë e dobishme në magjinë mbrojtëse.

Vajra esenciale
Vajrat esencialë janë vajra të distiluar nga bimët, lulet, lëvozhgat dhe rrëshirat. Ato përmbajnë energjitë delikate të bimës në të njëjtën mënyrë si materiali bimor i freskët ose i tharë. Megjithatë, meqenëse vajrat janë të përqendruara, ju duhet të përdorni më pak se materiali bimor në forma të tjera. Vajrat janë të dobishëm për vajosjen e qirinjve dhe objekteve të tjera, si dhe për t'u shtuar përzierjeve të magjisë.

Perënditë dhe Perëndeshat
Megjithëse disa nga magjitë përdorin emrat e perëndive ose perëndeshave, shumicën e rasteve janë shmangur qëllimisht aty ku është e mundur. Kjo ndodh sepse jo të gjithë praktikantët ndjekin Wicca-n ose ndonjë rrugë tjetër pagane. Sidoqoftë, nëse dëshironi të futni emrin e një perëndie ose perëndeshë në magji sepse mendoni se është e duhura për ju, vazhdoni.

Temjan
Aroma të ndryshme kanë dridhjet e tyre specifike. Tymi i temjanit, ngre magjinë tuaj dhe bëhet portal për universin e gjerë.

Barishte dhe lule
Shumë barishte, lule dhe pemë përmbajnë energji të buta por efektive dhe zakonisht janë të thjeshta për t'u gjetur.

Çantat
Shumë magji përdorin qese, çanta, nuska, trasta me ngjyra dhe materiale të caktuara për të "përmbajtur" magjinë. Është gjithmonë e preferueshme të përdorni një leckë ose tekstil që nuk është përdorur ose veshur më parë.

Simbolet
Simbolet janë përdorur në magji për mijëra vjet. Si të tillë ata
përmbajnë energjitë e akumuluara jo vetëm të formave të tyre, por edhe të përdorimit të vazhdueshëm magjik. Prandaj, megjithëse ato shfaqen si objekte të sheshta dy-dimensionale, aplikimi i tyre mund t'i shtojë fuqi një magjie.

 

 

Bashkëvuajtësja juaj,

Kristal

xoxo

Back to blog